Fogszabályzót hordok, mire lehet otthon szükségem?!

A legfontosabb a fogszabályzó tisztántartása, valamint az étkezések utáni ételmaradékok eltávolítása.

V-vájatos utazó fogkefe

Kényelmes megoldás egy olyan fogkefe, melynek saját tokja van, emiatt a táskában is kényelmesen elfér. A V-vájatot kifejezetten rögzített fog-szabályzót viselőknek tervezték, mely körülöleli a bracketet (a tappancsokat) így alaposan tisztítható vele a fogszabályzót viselő páciens foga. Mivel zárható kupakja van, bármikor magával viheti, elkerülve az étkezések utáni kellemetlen pillanatokat. A kupakot levéve nyéllé alakíthatjuk, ami kényelmes és biztos fogást tesz lehetővé. Több színben is elérhető.

Interdentális fogkefe

Egy pici, úgynevezett inter-dentális fogkefe is nagy segítség lehet. Segítségükkel két fog, illetve két tappancs közé is könnyedén be lehet férni. A saját kupakjának köszönhetően ezt is bárhová magával viheti, egy kis zsebben is elfér, ha csak egy pici korrekcióra van szükség étkezés után, akár egy étteremben is, diszkréten lehet vele kitisztítani a készüléket. A kupak a kefe végére tehető, így a nyelet meg tudja hosszabbítani vele, és megvédi a sörtéket a szennyeződéstől. A színek különböző méreteket jelölnek. Fogszabályzóhoz a legideálisabb a középső méretek közül választani.

Védőviasz

A másik fontos kiegészítő a védőviasz. Megvéd a fog-szabályzó viselése okozta irritációtól. Használja azokon a helyeken, ahol a fogszabályzó kisebesíti az ajkait elől, és hátul egyaránt. Orvosi minőségű tiszta viasz, mely íz és szag mentes, így refluxot sem okoz. Csak a doboz illatosított és színes. Minden dobozban 5 szál formázható viasz található.

Egészségügyi készlet

Amennyiben egy komplett megoldást szeretne, akkor a fogszabályozási egészségügyi készlet egy remek választás. Az új designt kifejezetten szeretik: cipzáros kiszerelés, könnyen elfér a táskában, akár egy neszeszer. Full-extrás szett fogszabályzót viselő páciensek számára. Négy szín közül is választhat. A szett tartalma:
・Hagyományos V-vájatos            fogkefe védőkupakkal
・V-vájatos utazófogkefe
・Interdentális fogkefe
・Műanyag tükör
・Védőviasz
・Kétféle fogselyem (tekercs és hurkos típus)
・2 perces homokóra, mely méri az ideális fogmosás időtartamát

Egyedi készítésű, állítható maszkok is kaphatók!

Speciálisan, kollégánk által készített két rétegű maszk: 2 méretben (gyerek és felnőtt), 2 fazonban (ráncos és kerek forma), 100% pamut anyagból készült. A gumi része állítható, így mind a gyermek és mind a felnőtt méret pontosan fog illeszkedni. A beállítást követően egy “gumiházba” lehet behúzni a csomót, így nem zavar a viselése közben. 60°C-on, de magasabb hőfokon is mosható, fertőtleníthető. Vasalásnál a gumihoz ne érjen a vasaló, mert kárt tehet a rugalmasságában. Nem orvosi maszk, a cseppfertőzések elleni védekezésben segít. Méretek: arcélen kinyitva a legszélesebb és leghosszabb pontok: Gyermek méret: 13x16cm – Felnőtt méret: 16x20cm