Fogszabályzót hordok, mire lehet otthon szükségem?!

A legfontosabb a fogszabályzó tisztántartása, valamint az étkezések utáni ételmaradékok eltávolítása.

V-vájatos utazó fogkefe

Kényelmes megoldás egy olyan fogkefe, melynek saját tokja van, emiatt a táskában is kényelmesen elfér. A V-vájatot kifejezetten rögzített fog-szabályzót viselőknek tervezték, mely körülöleli a bracketet (a tappancsokat) így alaposan tisztítható vele a fogszabályzót viselő páciens foga. Mivel zárható kupakja van, bármikor magával viheti, elkerülve az étkezések utáni kellemetlen pillanatokat. A kupakot levéve nyéllé alakíthatjuk, ami kényelmes és biztos fogást tesz lehetővé. Több színben is elérhető.

Interdentális fogkefe

Egy pici, úgynevezett inter-dentális fogkefe is nagy segítség lehet. Segítségükkel két fog, illetve két tappancs közé is könnyedén be lehet férni. A saját kupakjának köszönhetően ezt is bárhová magával viheti, egy kis zsebben is elfér, ha csak egy pici korrekcióra van szükség étkezés után, akár egy étteremben is, diszkréten lehet vele kitisztítani a készüléket. A kupak a kefe végére tehető, így a nyelet meg tudja hosszabbítani vele, és megvédi a sörtéket a szennyeződéstől. A színek különböző méreteket jelölnek. Fogszabályzóhoz a legideálisabb a középső méretek közül választani.

Védőviasz

A másik fontos kiegészítő a védőviasz. Megvéd a fog-szabályzó viselése okozta irritációtól. Használja azokon a helyeken, ahol a fogszabályzó kisebesíti az ajkait elől, és hátul egyaránt. Orvosi minőségű tiszta viasz, mely íz és szag mentes, így refluxot sem okoz. Csak a doboz illatosított és színes. Minden dobozban 5 szál formázható viasz található.

Egészségügyi készlet

Amennyiben egy komplett megoldást szeretne, akkor a fogszabályozási egészségügyi készlet egy remek választás. Az új designt kifejezetten szeretik: cipzáros kiszerelés, könnyen elfér a táskában, akár egy neszeszer. Full-extrás szett fogszabályzót viselő páciensek számára. Négy szín közül is választhat. A szett tartalma:
・Hagyományos V-vájatos            fogkefe védőkupakkal
・V-vájatos utazófogkefe
・Interdentális fogkefe
・Műanyag tükör
・Védőviasz
・Kétféle fogselyem (tekercs és hurkos típus)
・2 perces homokóra, mely méri az ideális fogmosás időtartamát