Hogyan válasszunk íveket?

Íveket használni anélkül, hogy tudnánk teljesítményük jellemzőit, olyan mintha úgy használnánk bracketeket, hogy fogalmunk sincs azok szögértékeiről. Amennyiben ismerjük a kiválasztott ív tulajdonságait, akkor úgy kamatoztathatjuk azok erejét, hogy gyors, lágy és megjósolható eredményt kapjunk. Mint ív gyártó cég a G&H totális kontroll alatt tudja tartani az összes alapanyagot, azok specifikációinak megfelelően a műszaki és a gyártási folyamat során egyaránt. 

Nemzetközileg elismert szabványok és gyártási folyamatok alkalmazásával, egyenletes világszínvonalú minőséget tudunk biztosítani vásárlóink számára. A G&H Wire Company kiterjesztett raktárkészlete többféle lehetőséget ad, hogy minden esethez megtalálja a legmegfelelőbb ívet. Hogy megalapozott döntést hozzon, használja egyedülálló táblázatainkat, melyek mutatják az erők, formák és anyagok egyedi, különböző tulajdonságait, így a lehető leghatékonyabb egyénre szabott kezelést biztosíthatja pácienseinek.

 

Mi az a G4 Nikkel-Titánium?

G4™ Nikkel Titánium ívek hosszú évek tudományos munkájának és fejlesztésének eredménye. De miért kapta meg a superior kiváló márka címet?

 • Anyagi tulajdonságai miatt
  A G4™ nikkel-titánium ötvözete egyedi és különleges: Speciális erő, memória és szuper-elasztikus rugalmasság.
 • Precíziós gyártási folyamat
  A nikkel-titán ötvözet komplex és összetett.  Csekély változások, eltérések is befolyásolhatják az anyag klinikai teljesítményét. A G4-et úgy finomították és alakították ki, hogy az különbözzön minden más az orthodonciában használt NiTi ívtől.
 • Tudományos teszt protokoll
  Csak egy bevizsgált anyag hozhatja az elvárt eredményt. Minden G4 ív 14 különböző bevizsgálási szakaszon megy keresztül a gyártás során. Ezután egy 28 pontból álló 100%-os végső ellenőrzésen esik át a csomagolás előtt.

   

A G4 NiTi klinikai jelentősége:

 • biztosítja az alacsonyabb kezdeti terhelést és megnöveli a fennmaradó erők teljes alak-visszanyerésének folyamatát. Lásd: “A ábra”

Stopps ívek – A kezelés lerövidítésének igazi eszköze prestopped

 

 • megakadályozza az ív elmozdulását a slotban
 • minden bracket rendszerhez és technikához alkalmazható
 • erősen javallott minden önligírozó rendszerhez
 • Damon értékekkel és méretben is elérhető ívekkel
 • fenntartja az anterior hely konszolidációt
 • a hengerelt stoppok könnyen és biztonságosan préselhetők, nyomhatók össze
 • az előre stoppozott ívek lerövidítik a székidőt – csak pozícionálni kell és összenyomni. Ennyi az egész!

Három erő egy ívben – Az optimális kontroll

A G4force egy olyan három erősségű G4 NiTi ív, mely különböző zónákban fejt ki progresszív erőket, az anteriortól kezdve a posterior szakaszig. Finom anterior erők, közepes erősség a szemfogaknál és premolárisoknál, valamint nehéz erők a molárisoknál.

“Optimalizálja az egyedülálló fogmozgást, az alkalmazott erő folyamatos szinkronban van az anatómiai és periodontális fiziológiával.”

g4orce

A kis méretű metsző fogak alacsony, finom erőkkel mozgathatók a legjobban.

A nagy méretű premolárisok, molárisok nagyobb erőkkel mozgathatók a legjobban.

Pre-Torqued a 20°-os totális kontroll

A Pre-Torquevált NiTi ívek folyamatos erőráfordítással hatnak a metsző fogakra. Alsó és felső fogíven egyaránt hatékony, 20°-os pretorquedbeépített torque minden ív anterior régiójában. A torque erő alkalmazható labiálisan vagy linguálisan, egyszerűen az ív megfordításával. Három különböző anterior méretben (mm) kapható, attól függően hogy alulra vagy felülre szeretnénk bekötni.

A G4 klinikailag bizonyítottan hatékony ereje már a kezelés korai szakaszában segíti a torque beállítást. Akár antispee görbe formájában is rendelhető.

 • A 28mm-es ívet kifejezetten az alsó fogívhez ajánljuk. Az ív egyik oldala piros színnel jelölt.
 • A 34mm és 38mm-es íveket pedig a felső fogívekhez javasoljuk. A 34mm-es méretet kék szín, a 38mm-es méretet pedig fekete szín jelzi az ív egyik oldalán.

Az egy oldalon színezett jelölések segítséget nyújtanak a torque kontroll megfelelő beállításához:

 • Amennyiben lingual torque kontrollra van szüksége a felső fogíven, az ív színkóddal jelölt részét a páciens jobb oldalához kösse be.
 • Amennyiben labiál torque kontrollra van szüksége a felső fogíven, az ív színkóddal jelölt részét a páciens bal oldalához kösse be.
 • Az alsó fogíven ugyanezt a technikát fordítva kell alkalmazni!

Két népszerű formában kapható: True forma I és Damon (Europa II) forma.

A leggyorsabb és leghatékonyabb

copperniti1Hosszú évek és kísérletezésének és fejlesztésének csúcsterméke! A hőre aktiválódó íveket nagyon könnyű bekötni, finom erővel adaptálható. 27°C fokon (a test hőmérsékleténél is alacsonyabb hőmérsékleten) aktiválódik, felveszi végleges formáját és fejti ki erejét. Egyenletes és folyamatos erőleadásának hála megjósolható a fogak mozgása.

A prémium réz és niti anyagösszetétel olyan kíváló eredményeket hoz, mely megkülönbözteti az M5 Copper Nickel Titanium íveket minden más preformált ívtől az orthodontiában.

A G&H minden gyártási sorozatot értékel és tesztel, hogy azok megfeleljenek a szigorú előírásoknak és minőségi követelményeknek.

Szuperelasztikus harapásbeállítás

A NiTi Spee görbék rendelkeznek a G4 ívek minden pozitív tulajdonságával. A Spee görbék kiváló ellenerőt biztosítanak a harapás gyors és hatékony beállításához, megváltoztatásához, mindenközben javítják az ív forma integritását.

A Spee görbéket arra tervezték, hogy beállítsák a helyes harapást, főként mélyharapásos vagy nyitott harapásos betegeknél.

Stopokkal, Damon formában is rendelhető. Továbbá létezik 20°-os Pre-Torque kivitelben főleg torlódó anterior fogakhoz.

Kerámia bracketekhez rendelheti különleges epoxy bevonatos tooth-color esztétikus színben is.

A mérsékelt erejű alternatíva

betatitan1A BT3 speciális összetétele kiváló súrlódást biztosít, és 45%-kal kisebb erőt ad le, mint a vele egyenértékű acél ívek. A tudomány jelen állása szerint a legkorszerűbb titán- molibdén ötvözet. Sima felszínét mechanikus végpolírozásnak köszönheti. Törés nélkül hajlítható. Jól használható a befejező fázisban. Nikkel-mentes TMA íveink kiválóan alkalmazható nikkel-érzékeny páciensek számára is.

A G&H minden gyártási sorozatot értékel és tesztel, hogy azok megfeleljenek a szigorú előírásoknak és minőségi követelményeknek.

35 év tapasztalat kiváló eredménye

acel

Csak a G&H használ 304v kiváló minőségű orvosi rozsdamentes acélt ívei gyártásához. Az előállítási és formálási szakaszok során pedig gondos figyelmet fordít, hogy az ívek megőrizzék ezt a minőséget. Ehhez a legkorszerűbb gépeket és felszerelést használják, így garantálják az ívek sértetlenségét és állandó teljesítményüket. A G&H ívgyártásban szerzett több mint 35 éves tapasztalata segítette a céget, hogy megértsék az ívek előállításank bonyolultságát és azok egyedi természetét. Az eredmény büszkeséggel tölti el a szakembereket.
Az acél ívek szuper magas fényű polírozása csökkenti a súrlódás mértékét.

Szupertartós bevonat akár 6 héten át!

toothcoloredAz epoxy egy szintetikus gyanta, mely epoxid és más vegyületek kombinálásával készül. Kiváló tapadásáról ismert.
Az epoxik széleskörű fizikai tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a kémiai ellenállás, az elektromos szigetelés és dimenzionális stabilitás. Ezért széles körben használják orthodontiai anyagokhoz, beleértve a kompozit gyantákat, moldokat és poliuretán alignereket.

Az epoxy-gyantát a fogszabályzó ívre elektrosztatikus bevonással viszik fel, ez az úgynevezett E-bevonat. Az elektrosztatikus bevonás egy olyan eljárás, mely az elektrosztatikusan feltöltött részecskéket még hatékonyabban viszi fel a munkadarabra. Az epoxygyanta fogszabályzó ívre való felhelyezése az alábbi lépésekből áll:


1) nagyfeszültségű elektrosztatikus töltést kap az ív

2) ellentétes elektrosztatikus töltést kap az epoxy

3) levegő permetezővel felviszik a porlasztott folyékony epoxy részecskéket az ívre

4) egy speciális kemencében rásütik a bevonatot az ívre

Fontos megjegyezni, hogy az epoxy bevonat jelentősebb (.002 inch) vastagságot ad pluszban az eredeti alap ívnek. Ezért például a .018”-as NiTi ív .020”-as átmérőjűvé ívvé válik az epoxy bevonattal együtt, ezért a gyártó azt az alternatív megoldást választja, hogy egy mérettel kisebb átmérőjű ívet használ, így kompenzálva az ív és bevonat együttes vastagságát.

A G&H Epoxy bevonatos ívei NiTi és Acél verzióban egyaránt léteznek, továbbá hagyományos Európa és Damon formában is rendelheti őket!

multistrandA kezelés korai szakaszától a retencióig

Az ív gyengéd természete miatt a kerek sodort íveket hagyományosan a kezelés kezdeti szakaszában használják kezdő ívként, hogy korrigálják az elcsúszott fogakat. A sodort ívek alacsony erőket használnak egy adott ív felett, a malokklúzió kisebb vagy közepesen súlyos deformációs súlyosságától függően.

A szögletes sodort íveket tipikusan átmenetileg alkalmazzák, hogy összehangolják és finom beállításokat végezzenek az okklúzión, ugyanakkor hatékonyan de mégis kisebb erővel mint a hagyományos rozsdamentes acél ívekkel.

Minél több sodrásból áll az ív, annál hajlékonyabb és finomabb az ív. Leggyakrabban a háromas sodrású (Twisted), a hatos sodrású (Coaxial) és nyolcas sodrású (Braided/Wowen) íveket használják.