Idea-l Lingual Bracket Rendszer – A Láthatatlan Fogszabályozás!

  Az Idea-L rendszer, egy hatékony, egyszerűsített linguális technika, amely az enyhe vagy mérsékelt elülső fogtorlódás, torlódás kezelés utáni kiújulása vagy diasztéma esetén alkalmazható.

Az egyszerűsített linguális technikával végzett kezelés során – a torlódás mértékétől, a metszők alakjától és a Bolton-indextől függően – szükség lehet az interproximális zománc redukciójára.
A módszer használata azonban azokra az esetekre korlátozódik, ahol a frontfogak minimális mértékű forgatására van csak szükség, a hátsó szegmensek malokklúzióinak kijavítására nem alkalmazható.

Az Idea-L rendszer standard .018” x .025” méretű lingvális bracketekből áll, amelyek rögzíthetők kisőrlőtől kisőrlőig vagy szemfogtól szemfogig az egyik vagy mindkét fogíven. A bracketszárnyak morfológiájának köszönhetően a Slide ligatúrák egyszerűen és hatékonyan felhelyezhetők, ráadásul csatornákat képeznek a bracketekkel, amelyek minimális súrlódással járó orthodonciás mozgatásokat tesznek lehetővé.

Amennyiben a súrlódás szükséges (pl.: forgatáshoz), a Slide ligatúrák elasztomer vagy rozsdamentes acél ligatúrákkal helyettesíthetők.
Mivel a bracketek kis méretűek (1,6 mm szélesek) és vékonyak (1,4 mm), a beteg komfortérzete nagymértékben javul (különösen Slide ligatúrák használata esetén), a beszédben nem akadályoznak és a lágyszövetekkel, főleg a nyelvvel való érintkezésük is minimális. Az Idea-L bracketek csökkentett vastagsága miatt az incisális élhez közelebb helyezhetők el, ahol az anatómiai adottságoknak köszönhetően eredményesebben és jobb adhézióval alkalmazhatók, mint a tuberculum területén. Az Idea-L bracketek a gingivális kampók hiánya miatt kényelmesek a nyelv számára, és a megfelelő szájhigiénia fenntartását is megkönnyítik.

A Slide ligatúra felhelyezése a megfelelő méretű pozicionálóval:

Az egyszerűsített linguális technika nem igényel laboratóriumi előkészületeket az indirekt ragasztáshoz. Ehelyett a fogorvos különleges pozicionálókat („jigs”) használ, amelyek 6 különböző okkluzogingivális hosszúságú (mindig 0,5 mm-rel növekedő) méretben érhetők el, így mindig a kívánt magasságban alkalmazhatók.

Az Idea-L bracketek tulajdonsága: kicsi mesio-distal méretek és 1,4 mm vastagság, ezek biztosítják a páciens kényelmét, és minimalizálják a beszédhibákat a kezelés első napjától kezdve. A bracket speciális kialakítása megkönnyíti a SlideTM ligatúrák felhelyezését, és a helyükön tartja a kezelés folyamán.

  Az egyszerűsített lingvális technika nem igényel laboratóriumi előkészületeket az indirekt ragasztáshoz. Ehelyett a fogorvos különleges pozicionálókat („jigs”) használ, amelyek 6 különböző okkluzogingivális hosszúságú (mindig 0,5 mm-rel növekedő) méretben érhetők el, így mindig a kívánt magasságban alkalmazhatók.

Az Idea-L bracketek tulajdonsága: kicsi mesio-distal méretek és 1,4 mm vastagság, ezek biztosítják a páciens kényelmét, és minimalizálják a beszédhibákat a kezelés első napjától kezdve. A bracket speciális kialakítása megkönnyíti a SlideTM ligatúrák felhelyezését, és a helyükön tartja a kezelés folyam

 

A SlideTM ligatúrák használata számos előnnyel jár:

• A SlideTM ligatúrák tökéletesen illeszkednek a bracket profiljához, miközben simává és kényelmessé teszik azt.

• A SlideTM ligatúrák kihasználják az alacsony súrlódás biomechanikai tulajdonságait a finom erők alkalmazásával.

• A SlideTM ligatúrák lerövidítik a kezelési időt.

 

2002167

• Gyors és láthatatlan kozmetikai fogszabályzás kisebb torlódások és foghézagok korrigálására.

• Alacsony súrlódás és 2D biomechanika a frontfogak egyenlőtlenségeinek megszüntetésére pár héten belül.

• Csökkentett vastagságú, kisméretű bracketek SlideTMligatúrákkal kombinálva biztosítják a tökéletes kényelmet a páciens számára.

• Praktikus és precíz pozícionálás a speciális transzferrendszerrel.

• Hatékony alternatíva a fogszabályzásban.

• Minimális hatás a beszédre.

forrás: dental.hu