Önfúró, önmetsző mini implantátumok – maximális stabilitás

  • Nincs csontosodás – sebészeti rozsdamentes acélból készül, könnyen eltávolítható.
  • Horgony és furat – a gumiláncok, ligatúrák könnyű felhelyezéséért.
  • Steril csomagolás – implantátum tartó fólia, üvegsapkával.
  • Nem steril csomagolás is létezik.
  • Magas és alacsony fejek egyaránt.

7774148

ÖNFÚRÓ STERIL MINI IMPLANTÁTUM

Alacsony és magas fejjel egyaránt kapható. Átmérője 1,75mm, hossza 8mm. ÖNFÚRÓ, ÖNMETSZŐ mini implantátum – maximális stabilitás! A mini implantátumok speciális design kialakítása lehetővé teszi előfúró használata nélküli behelyezésüket. A mini implantátum legbelső önfúró része, apikális funkciós (2mm hosszú) fúró forma, mely furatot lyukaszt a csontba, a másik csavaros része (1,75mm átmérőjű és 6mm hosszú) önmetsző csavar pedig a csontban az elhorgonyzást teszi lehetővé. Az önfúró steril mini implantátumok két féle transmukozális (nyálkahártyán keresztüli) magasságú fejjel kaphatók. Gomba alakjukra könnyen adaptálhatók elasztikus ligatúrák, gumiláncok és rugók. Egy részről nyálkahártya és minimális invazív sebészeti technika szükséges, optimális primer stabilitás a fogszabályzó készülék azonnali terheléséhez. Az önfúró implantátumokat sterilen csomagoljuk, azonalli használatra készen, nem kell sterilizálni. A speciális kézi vagy gépi betekerőkkel rögtön beültethetők. A sebészeti mikromotor használata javasolt. Amennyiben könyökdarabot használnak a rendelőben, akkor nincs szükség a mini implantátumhoz tartozó teljes műszerparkra: A Leone kézi betekerő, a racslis betekerő, vagy a fan-type kézi betekerő viszont szükséges lehet. Nincs csontosodás – sebészeti rozsdamentes acélból készült, könnyen eltávolítható! Steril csomagolás – implantátum szállító steril üveg sapka!

mini-impl-steril-high steril-es-hagyomanyos-implantatum

ÖNMETSZŐ MINI IMPLANTÁTUMOK

Alacsony és magas fejjel + horonnyal egyaránt kapható. Átmérője 2mm vagy 1,5mm; hossza 6-8-10-12mm-rel is kapható. Sebészeti célokra használatos rozsdamentes acélból készült implantátumok könnyen eltávolíthatók a kezelés végén. A plusz horony afféle orthodontiai gombocskaként lehetővé teszi gumiláncok, elasztikus ligatúrák és rugók felhelyezését. A horony nélküli implantátumok pedig még kényelmesebb érzést biztosítanak a páciens számára.

 TELJES KÉSZLETEK IS KAPHATÓK miniimpszett

A horony nélküli készlet tartalma:
24db mini implantátum, minden hosszúságúból
(alacsony és magas fejűből egyaránt 
2-2db)
4db előfúró
1db kézi betekerő adapterrel (080-1000-01)
 + tároló/sterilizáló doboz

A plusz hornyos készlet tartalma:
24db mini implantátum horonnyal, minden hosszúságúból
(alacsony és magas fejűből egyaránt 3-3db)
2db előfúró
1db betekerő (080-1000-01)
1db kézi adapter (080-1003-00)
1db gépi kerek titán penge mucusa-hoz.
1db gépi adapter könyökbe – + tároló/sterilizáló doboz

 1, Kézi mukotom

Körkörös penge, mely a kézi betekerőbe illeszthető (080-1000-01). Átmérője egy kicsit nagyobb csak a mini implantátumok fejénél, így a pengével könnyen készíthető egy célszerű lyuk, anélkül, hogy utána varrni kellene.

 

 


2, Gépi mukotom  

Sebészeti titánium anyagból készült, kézidarabhoz csatlakoztatható, alacsony sebességű könyökdarabbal készíthető megfelelő lyuk a mucosaban.

 


3, Kézidarabhoz adapter


Kézidarabhoz könyökbe használható. A mini implantátumok gépi behelyezéséhez a nehezen elérhető helyeken is.

 


4, Legyező-formájú kézi betekerő 


Rozsdamentes orvosi acélból és galvanizált aluminimumból készült. Hexagonális lyuk tökéletesen illeszkedik a mini implantátumok fejéhez. A tekerőn lévő kis lyukba belefűzhető biztonsági fonál. A mini implantátum behelyezése végén szükséges ezzel ráhúzni, hogy stabilizáljunk. Nem steril állapotban szállítjuk, használat előtt autoklávozni szükséges!

 


5, Racslis kézi betekerő és adapter


Medical Grade 5 Titaniumból készült. Kétirányú használat, be- és kitekeréshez egyaránt használható. Mini implantátum behelyezéséhez szükséges hozzá az alábbi adapter: 080-1003-00. Kis helyen is befér, kifejezetten előnyös posterior vagy nehezen elérhető helyeken.6, Leggyakrabban használt kézi betekerő és adapter kezibetekero

Steril önfúró és önmetsző implantátumokhoz. Könnyű és biztonságos behelyezés. Rozsdamentes orvosi acél ellenálló és masszív anyag, ugyanakkor kézbe illik és segíti a pontos betekerést.

1, Először is távolítsuk el a mini implantátumot a steril üvegéből egy finom húzó mozdulattal, de a műanyag (a hegyét fedő) részt hagyjuk rajta. Azt megfogva csatlakoztassuk a kézidarabhoz, melyre előzőleg felhelyeztük az adaptert.

mini-impl-steril-high-csomag mini-impl-steril-high-2

2, Pozíconáljuk az implantátum fejét az adapterbe, majd finoman az óramutatóval ellentétes irányba tekerve távolítsuk el az implantátum bemeneti végén lévő műanyag védőtokot.

mini-impl-steril-high-8-behelyezes adapterbe-helyezes

3, Érintse a mini implantátum végét a nyálkahártya azon részéhez, ahová a mini implantátum szeretné tenni. Gyakoroljon enyhe, de elég nyomást, hogy lyukat üssön a lágy szövetbe, addig amíg el nem éri a kortikális csontot. Az önfúró steril mini implantátumokhoz nincs szükség előfúró használatára.

mini-impl-steril-high-3-behelyezes mini-impl-steril-high-4-behelyezes

mini-impl-steril-high-9-behelyezes furas-kezdete

4, Állítsa a mikromotort sebességét maximumra 300rpm fordulatra és a torque nyomaték értéket 40Ncm-re. Kezdje el a fúrást és közben folyamatosan adagoljon bőséges vizet. Közvetlenül azután, hogy elérte a kortikális csontot, és amint észlelte a puhább csontszövet jelenlétét, csökkentse a mikromotor maximális sebességét 50rpm fordulatra. Az implantátum behelyezését ezen paraméterekkel fejezze be.

mini-impl-steril-high-5-behelyezes mini-impl-steril-high-7-elastic

mini-impl-steril-high-10-behelyezes mini-impl-steril-high-11-behelyezes

mini-impl-steril-high-12-behelyezes vizzel-gazdagon